Pettros dagliga verk

söndag, maj 27, 2007

Lukas 1 år!!!



Grattis Lukas ett år.

Den här veckan har som vanligt bara rusat iväg. Fick inte planterat min purjo i onsdags, det var kanonväder och vi var ute på förmiddagen och när Jens åkte och tränade hängde vi med in och handlade. När vikom hem åt vi och sedan var dagen slut. Helt sjukt vad det bara rinner iväg. Livet.

I torsdags var vi på öppna förskolan. Emma hde superkul inte alls blyg för barna längre skönt. Efter detta åkte vi till Ingelas trädgård där Linda köpte sommarblommor och jag köpte gurk och paprikaplantor. Hoppas att det blir ngt. På kvällen åt vi underbar kycklingsallad efter att jag stavgått.

Fredag och första vägdagen. J=-3 P=-2,6, ok resultat. Lekte med grannar o co på förmiddagen, sedan åkte vi in till Sussi och hennes söta Hanna o lille Jakob. De har köpt hus i Eklanda. Det var tre våningar och jättefint och skönt med nytt. Efter denna snabbvisit åkte vi till Barnens Hus på Högsbo 421 kul att gå där inne. Emma fick nästan tuppjuck av allt man kunde köra med. Gräsklippare, dockvagnar etc etc Vi passade också på att handla lite på Ica Maxi och jag fick avstämning och när man får det där får man en chokladbit :o( Typiskt att man inte får äta nu... Kvällen firade vi med Kotlett och Sås och klyftpotatis.




Så var det då den stora dagen. Vi skulle vara där klockan 13, innan frukost stavgick jag 40 min i rask takt. Resten av tiden gick åt till presentinslagning och kort making etc. Emma var ute o lekte o Elina sov ute. Skönt med inhägnad trädgård ;o)) Vi traskade över och hade presentöppning med både Noah och Lukas, Noah fick också lite så han inte blir ledsen.
Lukas fick en cool Bobby Car samt en påse med mindre plastbilar som är säkra från 1 år.


Noah fick en keps och en flygande drake och såpbubblepistol. De blev nog nöjda. Efteråt kom den efterlängtade maten. Kyklingspett (Grillade) underbar jornötssås gjord av Kent med massa vitlök i, klyftpotatis och Bulgur. Det var verkligen helt underbart gott. När alla tömt faten somnade Elina och Lukas så vi hade en paus innan tårtan. Jens provkörde Linda pappas coola Mersa, den kostar över en miljon ny, phu vilken tur att det gick väl. Tårtan var god fast jag tog bara en liten bit och Lindas goda krans (recept från Leijla) var underbart god. Jag har räknat ihop vad vi åt och har täckning för allt utom jordnötssåsen, vi får jobba bort den i veckan helt enkelt ;o)) Innan vi skildes åt var det fotbollskamp på planen. En toppendag helt enkelt. Hoppas bara att Lukas också tyckte det. Nu är det söndag och det är sovtime för Elina så ut vi gå i sommarvärmen. Kram o puss.....

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida